A hosszú expozíciós idejű fotózásnak az a titka, hogy együtt mutatja be a mozdulatlan tárgyakat (épületeket, hidakat és hegyeket) és az elmosódó, mozgó dolgokat (mint amilyenek az autók, a repülők és az emberek).

A technika nagyon népszerű, de mindig is nehéz volt megvalósítani. A Blendeo alkalmazás most lehetővé teszi, hogy villámgyorsan készíts hosszú expozíciós fotókat és videókat az iPhone-oddal vagy az iPadeddel.
Elmosódó mozgás vagy fénycsíkok? Mindkettőt kipróbálhatod.

Fényképezés után két szerkesztőeszközzel érheted el a hosszú expozíciós hatást: választhatsz az elmosódó mozgás és a fénycsíkok között.

Az alkalmazás záridő-szabályozójával megadhatod, hogy mennyi idő elteltét jelenítse meg a fotó vagy a videó – ez 1/30 másodperctől 5 percig terjedhet. Utána koppints a műveletgombra, és exportáld a kész képet: választhatod a fotó, a Live Photo vagy a videó formátumot.
Ha a Blendeo alkalmazásban fotót vagy videót szerkesztesz, megszabhatod az expozíciós időt, amely befolyásolja a látványt.

Innen megoszthatod a videót a Blendeót megalkotó Flixel stúdió másik hatékony videoszerkesztő appjával, a Cinemagraph Próval. Az alkalmazás menti az összes, Blendeóban szerkesztett fotót és videót, így bármikor visszatérhetsz hozzájuk, ha később folytatnád a munkát.