A kortárs lakberendezés és kertrendezés előszeretettel használja a napjainkban egyre népszerűbb és egyre élethűbb megjelenést kapó műfüveket, melyek mindenféle formában, megjelenésben, színben, szálhosszúságban kaphatóak az olyan webshopok kínálatában, mint amilyen a mufuplacc.hu.

Mivel az igazi növények karbantartása időigényes, nagy pénzráfordítást igényel és mindennek a tetejébe még sajnos olyan környezeti tényezőktől is függ, amikre nincsen ráhatásunk, ezért sok ember úgy dönt, hogy a szépséget és a rendezettséget előbbre valónak tartja, mint az valódiságot, ezért műnövények és műfüvek mellett döntenek. Ha a növények esetében meg is maradnak az eredetiségnél, a műfű területén már egyre többen adják be a derekukat és teljes kerteket vonnak be szebbnél szebb műgyep téglákkal. A műfű egy olyan újítás, mely azért is szimpatikus egyre több embernek, mert az új műfű fajták már megszólalásig hasonlítanak az eredeti, igazi fű típusokhoz.

Ezt annak köszönheti a műfű, hogy szín, szálhosszúság és szálkeverés révén a gyártók egyre közelebb és közelebb kerültek az eredeti fűtípusok megjelenéséhez. A célja a gyártóknak, hogy olyan puha és egységes megjelenésű termékeket hozzanak létre, melyek révén a összetéveszthetőek első ránézésre egy nagyon jól gondozott kert zöld gyepével.

A legélethűbb ilyen füvek azok, amik valóságos fű típusokra hajaznak. Vannak olyan gyeptéglák, amelyek esetében a cél nem az eredetihez való hasonlóság, hanem az, hogy tartós, strapabíró legyen. Ez elsősorban a sportpályák gyeptégláira igaz. A kertekben viszont a cél, hogy minél lágyabb szálú, hajladozó fű legyen, vagy pedig olyan hatást keltsen, mintha állandóan frissen lenne nyírva. Mindkettő kategóriát megtalálhatjuk a mufuplacc.hu kínálatában. Különösen az első esetében fontos, hogy a szálak kevertek legyenek szín szempontjából, ugyanis a hosszúra növő fűszálak esetében gyakran láthatunk színbeli eltérést, a friss szálak közé vegyülnek elszáradt, barnult fűszálak is. Ugyanezt próbálják a mű gyepek szálai esetében is reprodukálni. Ez a megoldás nagyon jól működik, egyértelműen élethűbbé teszi a füvek megjelenését ezek a kisebb színbeli játszadozások.