Ha bárki feltenné a kérdést, hogy melyik ruhadarab található meg minden fiatal srác, családapa vagy idősebb úriember ruhás szekrényében, az a férfi ing. Ez a zseniális öltözeti darab, magának a jólöltözöttségnek a jelképe. Amikor egy elegáns megjelenést szeretne valaki mutatni, akkor ez az első ruhadarab, ami az eszébe fog jutni.

A napjainkban egy férfi inget már minden alkalommal lehet használni, egy „Casual” hétköznapi helyzetben, az irodában vagy akár a legstílusosabb esküvőn is. Ma már nem okoz megbotránkozást, ha egy sportcipővel kombinálva fogja valaki hordani.

Sok cégvezetőnek okozhat fejtörést, hogy egy fontos megbeszélésre, hogyan öltözzön fel ideálisan, hogy ne legyen túl komolytalan, de ne is helyezzen nyomást a másik félre egy túlzott öltözékkel. Egy elegáns, minőségi férfi ing biztosan nem fog rossz impressziót kelteni senkiben. A másik tárgyalófél érezni fogja, hogy maximálisan komolyan vesszük a személyét és nem akarunk semmi felsőbbrendűséget közölni burkoltan a számára. Ezek általában egyszínű, üzleti alkalmakra szabva találhatóak vagy esetleg egy stílusos minimális mintázattal, márkalogóval ellátva.

Ha viszont mondjuk egy olyan srácról beszélünk, aki egy randi alkalmára keres egy kiváló helyettesítőt a pólóra, akkor egy „Casual” stílusú férfi inggel nem fog mellényúlni. Ez az öltözék nem fogja feszélyezni a kiszemelt hölgyet, viszont érezni fogja azt is, hogy nem vette félvállról az alkalmat és készült rá kellően.

Az is nagyon érdekes, hogy a favágó férfi ing mennyire elterjedt a mai divatban és ez valószínűleg így lesz a következő években is. Nagyon sokan szeretik ezt a hét bármely napján használni a stílusos, férfias megjelenése miatt, melyet bátran lehet kombinálni majdnem bármilyen nadrággal és cipővel, ha megfelelően keverjük a stílusokat és színeket.