A saját vállalkozás gondolata soha nem állt távol tőlem. Már gyerekként is azt játszottam a legtöbbször, hogy egy sikeres főnök vagyok és a többi gyerek volt az alkalmazottam. Miután sok évig azonban én tevékenykedtem ilyen szerepben sikerült kitörnöm és megvalósítanom ezt az elképzelésemet, megtörtént a cégalapítás. Persze tapasztalat hiányában az elején sok minden kihívást jelentett a számomra, például az is, hogy mennyire jó ötlet egy székhelyszolgáltatással foglalkozó céghez fordulni segítségül.

Az évek során feltudtam halmozni egy kis tőkét, viszont nagyon fontos volt, hogy minél hamarabb jövedelmező legyen az üzleti ötletem, hiszen nem akartam kifogyni a megtakarított pénzösszegből. Ezért megfelelően akartam elintézni minden szükséges procedúrát.

cégalapítás súlyos teherként nehezedett rám mindaddig, amíg nem jelentkezett egy olyan ismerősöm, amely pont erre a területre specializálódott. Neki köszönhetően számomra is világossá vált, hogy milyen lépésekből áll egy cégalapítás és hogyan lehet ezt költséghatékonyan, de teljes mértékben törvényesen megoldani.

Viszont amikor a székhely kérdése szóba jött, kiderült, hogy ezt nem lesz könnyű megoldani. Ennek oka a saját lakóhely hiánya volt. Szerencsére az ismerősöm rendelkezett egy értékes kapcsolatrendszerrel és feltudtuk keresni ez ügyben az egyik barátját, akinek a székhelyszolgáltatás volt a szakterülete. A kedvező ár meggyőzött arról, hogy érdemes vele együttműködni ebben és az is tetszett, hogy kiegészítő szolgáltatásként a könyvelésben is felajánlotta segítségét egy minimális összegért.

Bevallom, hogy mielőtt sor került volna az első tárgyalásra én nagyon kételkedtem abban, hogy nekem valóban szükségem lenne egy székhelyszolgáltatásra. Viszont miután mindent alaposan átbeszéltünk, be kellett látnom, hogy ennél jobb megoldást nem tudnék találni.

Ahogy visszatekintek erre a döntésre sok év távlatából, azt kell mondanom, hogy a lehető legbölcsebb döntést hoztam meg, amikor a székhelyszolgáltatás számára igent mondtam. A székhellyel kapcsolatos ügyek lekerültek a vállamról és teljes mértékben a szolgáltatásom fejlesztésére tudtam koncentrálni, ami meg is hozta az optimális eredményeket.