A nehézgép szállítás ma már többféle módon megoldható – és igazából egyszerűbb, mint gondolnánk. A különféle nehézgép szállítással foglalkozó cégek honlapján fel van tüntetve, hogy a fuvarozás mellett az áruk le- és felpakolását is vállalják, ezt a munkafolyamatot darukkal látják el.

Azok a cégek, akik megfelelő gépiparral rendelkeznek és vállalnak nehézgép szállítást súly szempontjából széles skálán el tudják vállalni a különféle rakományok szállítását: 100-tól akár 10 tonnás gépek fuvarozása sem jelent akadályt számukra.

A különféle munkagépek, vonatok, buszok tömegben jóval meghaladják a normál méretű személyautókét, így kizárólag ezekkel a nagyteherbírású daruval is felszerelt teherautókkal szállíthatóak, ha meghibásodnak vagy ha valamilyen oknál fogva nem tudják őket a hagyományos módon elnavigálni egyik helyről a másikra. A nehézgép szállítás során használt daruk speciális tulajdonságúak, ugyanis nem csak szabadtéren, hanem tető alatt, korlátozott belmagasságú helyeken is jól alkalmazhatóak, így csarnokokban, műhelyekben is könnyedén le tudják emelni a rakományt a teherautó platójáról, és pontosan a kijelölt helyre is lehet őket állítani segítségükkel.