A szülők alátudják támasztani, hogy az egyik legjobb dolog a világot, amikor meglephetik a gyerekeiket és ezzel örömet okozhatnak nekik. Ennek számos módja van természetesen, de ha egy igazán hatalmas ajándékkal akarják a gyerekeket meglepni egy otthoni játszótér kialakításánál kevés jobb ötlet létezik. Ha pedig ezt maguk akarják megvalósítani, nekik is jó móka lesz egy ilyen hétvégi program.

Több izgalmas játszótéri játék kerülhet ide, viszont a hintának garantáltan központi szerepe lesz, amiben a hintaállvány lesz a legfontosabb rész. Ezt a részt egy hozzáértő családapa könnyedén össze tudja rakni, viszont az biztos, hogy jól jöhet neki a feleség vagy egy barát segítsége. A hintaállványnak a fő részét az oszlopok képezik, amelyeket stabilan kell behelyezni a földbe és a felsőoszlop, amire majd rögzíteni lehet a kötelet. A hintaállványban ezek a biztonságot, a megfelelő stabilitást fogják garantálni.

A hintaállvány helyszíne is igencsak lényeges szempont, hiszen olyan területre kell helyezni, ahol a gyerekek játszása maximálisan biztonságos lesz. Ezért érdemes egy füvesített terület fölé helyezni, hogy ne kemény felület legyen a szerkezet alatt, ha esetleg lepottyannának róla a csöppségek.

Amint összeállt a szerkezete, a hintaállváy rögzítő fog fontos szerepet kapni, hiszen ettől lesz rendíthetetlen a játékeszköz. Ezek után pedig a köteleket és az ülőrészt kell felszerelni és máris lehet használni. Minden gyerek a saját szüleit tartja a legjobbnak a világon, azonban egy ilyen elképesztő ajándék, ezt teljes mértékben megfogja erősíteni bennük.