Bizonyos körülmények között a legnagyobb értékeinket megőrzőbe küldjük. Ugyanígy van ez a gyermekeinkkel, kisállatainkkal, pénzünkkel, értéktárgyainkkal. Amikor tartunk attól, hogy egyedül hagyjuk ezeket a lakásban, akkor keresünk olyan intézményeket, ahol biztonságba tudjuk őket helyezni.

Egy vállalkozás számára, akik webshopot üzemeltetnek nagy vásárlói forgalommal az egyik legfontosabb dolog egy jól működő szerver – sokan nem akarják épp emiatt bevállalni azt, hogy a fizikai szerverüket otthonukban vagy pedig egy irodában tárolják. Arról nem is beszélve, hogy a szerverek karbantartása nem is olyan egyszerű. Ilyenkor nyer értelmet az, hogy a szervertermek biztosítanak szerver hosting szolgáltatást.

szerver hosting szolgáltatás lényege az, hogy a szerverek számára már eleve ideális környezetet biztosító szervertermekben az üres helyeket kiadják olyan személyek számára, akik nem tárhelyet szeretnének bérelni, hanem a meglévő szervereiket szeretnék megőrzésre és karbantartásra beadni.

Az olyan szolgáltatók, mint a Tárhely.eu is, Budapest több területén létesített banki biztonsági rendszerrel felszerelt szervertermeket, ahol a szerver hosting felér egy életbiztosítással is. Nem kell attól tartania a szerver hostingot igénybevevőknek, hogy bármilyen fizikai körülmény negatívan befolyásolná a szervereik zökkenőmentes működését. A termek folyamatos felügyelet mellett üzemelnek, napi 24 órában őrzik a bennük lévő gépeket, ezen kívül a hőmérséklet és az internet, áramellátás is ideális a biztonságosan őrzött termekben.