A tökéletes pillanat csak egy szemvillanásnyi ideig tart. Szerencsére a zsebedben van az a szupererő, amivel megállíthatod az időt. Nincs más teendőd, mint hogy készíts egy fotót az iPhone-oddal.

És az iPhone-od kamerájával ki tudod merevíteni az emlékezetes pillanatokat. Az itt bemutatott alkalmazások segítenek abban, hogy a maximumot hozd ki a kezedben lévő hardverből, és közben még a fotótudásodat is fejlesztheted.
Találd meg a legjobb pillanatot!

Van egy meglepő tanácsunk: lopj! Persze nem úgy értjük, hogy add a fejed tolvajlásra… Lopd el a pillanatokat, úgy, mint az utcai fotósok szokták. Sétálgass, és ha meglátsz egy különleges szituációt, észrevétlenül kapd le. Mindig megtalálhatod, hogy miképpen készítheted a legjobb képet onnan, ahol éppen vagy: alkalmazások segítenek ellenőrizni a fényt és a nap helyzetét.

Sun Surveyor (Sun & Moon)

Pocket Light Meter

Itt repül a kismadár!

Ha végre mindenki és minden a helyén van a képhez, ezek az appok megkönnyítik, hogy jól kihasználd az iPhone kamerájának képességeit. Mindegyiknek megvan az egyedi funkciója. A Horizon Camera például abban segít, hogy vízszintesen tartsd a kamerát a látképeken. A Halide Camera kézenfekvő gesztusokkal vezérelhető, és – ha iPhone X vagy újabb készüléked van – RAW formátumban is tud fotózni.

Halide Mark II – Pro Camera

Pro Camera by Moment

ProCam 8

Horizon Camera

Dobd fel a dolgokat!

Mielőtt elküldöd az emlékezetes képedet a szeretteidnek, vagy feltöltöd a portfóliódba vagy egy stockfotós piactérre, szánj rá egy kis időt, és szerkeszd a VSCO vagy az Adobe Lightroom segítségével. A szelfiket és a portrékat dobd be a Portrait by img.ly alkalmazásba, és dobd fel őket effektusokkal. A közösségi oldalak rajongói is örvendezhetnek: a Nichivel művészi hangulatot kölcsönözhetnek a történeteiknek.